Veelgestelde vragen - voor werkzoekenden

                                   

Erkend Talent - werkzoekenden

Is de stage betaald?

De regelingen zijn per gemeente of bedrijf verschillend.

Worden de reiskosten vergoed?

Ja, de reiskosten worden door de organisatie waar je stage loopt vergoed volgens de regels van deze organisatie. Zowel naar het werk als naar de opleidingslocatie.

Krijg ik na de opleiding een baan?

Na de opleiding heeft 80% van de deelnemers binnen 6 maanden een baan binnen klantcontact gevonden. Het hoeft niet zo te zijn dat je direct na de opleiding een baan krijgt. Dit is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Sommige organisaties, bijvoorbeeld KPN, geven bij goed functioneren wel een baangarantie af.

Hoe krijg ik akkoord aan mijn consulent om deel te nemen aan dit leer-werktraject (bij het ontvangen van een uitkering) ?

Dit doe je zelf bij jouw contactpersoon van het UWV/Werkgeverservicepunt. Je kan jouw consulent verwijzen naar de erkend-talent website of contact met Ocaro laten opnemen.

Waar vindt de opleiding plaats?

De opleiding vindt regionaal plaats op locatie bij een van de opdrachtgevers. Indien we hiervan afwijken, dan stellen wij je hiervan tijdig op de hoogte.

Waar vindt mijn stage plaats?

De BPV (=stage-uren) worden voltooid bij de organisatie waar je de praktijkervaring opdoet. Hierbij kan een voorkeur aangegeven worden voor een bepaald stageadres, maar dit is geen garantie. In de praktijk loop je wel vaak stage bij een organisatie in jouw regio.

Op welke dagen moet ik werken?

Dit staat niet van te voren vast en wordt afgestemd met de opdrachtgever waar jij stage gaat lopen.

Moet ik verkopen aan de telefoon?

Nee, in de regel hoef je niet te verkopen. Bij sommige organisaties zoals bij KPN, zit er een commercieel onderdeel in. Je moet dan in staat zijn om een goed advies aan de klant te geven en verkoopkansen te benutten. In alle gevallen gaat het om klantenservice (inbound) en hoef je zelf niet te bellen om een product te verkopen.