20 maart 2019 

"Ik wil handelen vanuit mijn eigen kracht".

Geert Schaaij, coördinator en coach van het KCC bij de gemeente Dronten, deelt graag zijn verhaal met jullie.
Over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt in het coachen. We vinden het tof dat hij dit – in openheid – met jullie wil delen!

“In december 2018 was ik op zoek naar meer handvatten om het coachen te verbeteren. Vanuit mijn eigen kwaliteiten. Jezelf leren kennen en weten wat je verbeter- en sterke punten zijn, vind ik belangrijk. Ik wilde sterker in mijn schoenen staan als het gaat om het inspireren en coachen van medewerkers.

Na een intake met Anouk heb ik besloten om de leergang ‘Waardevol Coachen’ te gaan volgen. De leergang was er voor mij om het vertrouwen in mijn eigen vaardigheden weer terug te vinden en mijn kennis te verbreden.

Tijdens de leergang kreeg ik ontzettend veel praktische informatie en tools om mijn coachkwaliteit goed in te kunnen zetten. Ook kreeg ik nóg meer inzicht in mijn kwaliteiten en valkuilen. Maar vooral ook handvatten om mijn kwaliteiten te verbeteren. Want coachen heeft natuurlijk van alles met jezelf te maken.

Nu kan ik mijn collega’s op een prettige en positieve manier coachen en nog sterker maken in hun werk. Ik weet nu dat elk gedrag een positieve intentie heeft. De kracht van positief denken heeft mij enorm geholpen. Als team hebben we een hele mooie groei doorgemaakt.

Wat ik nu ook beter kan toepassen is het mensen zelf laten ontdekken. Met vallen en opstaan hoor :). Door mensen zelf te laten reflecteren, krijgen ze meer inzicht in hun gedrag en overtuigingen. Ik ga nu ook híerover gemakkelijker het gesprek aan. Ook onderling kan het team nu gemakkelijker op inhoud het gesprek voeren en beter de hulpvraag achter bepaald gedrag herkennen.

Waardevol klantcontact is niet vanzelfsprekend. Dit doe je zonder het hebben van vooroordelen, vanuit zelfverzekerdheid en met respect voor jezelf en de ander. Ik heb in de leergang geleerd om te coachen op persoonlijke leerdoelen, overtuigingen, houding en motivatie.

Leer op je eigen manier en vanuit jouw eigen kracht te coachen en weet wat je kan doen om jezelf en anderen te inspireren!”

Geert Schaaij – coördinator KCC Gemeente Dronten

Geert foto uitsnede

Over de schrijver