“Ik wil gewoon met mensen werken
29 oktober 2018 

“Ik wil gewoon met mensen werken"

Sharon 2"Ik vind het ’t allerleukst als ik iemand – die nog helemaal niets weet over pensioenen – kan uitleggen hoe het werkt en dat ze dan blij en opgelucht reageren.” Aldus Sharon Naarden. Ze werkte als tandartsassistente, maar raakte haar baan kwijt door bezuinigingen. “Ik zat in de uitkering en tijdens een banenmarkt van de gemeente Utrecht had ik een gesprek om kamermeisje te worden bij een hotel, maar in mijn CV zagen ze iets anders toch beter bij me passen. Dat was Erkend Talent,” vertelt Sharon. Inmiddels werkt ze via het leerwerktraject van Ocaro alweer zo’n twee jaar als medewerker klantcontact bij PGGM.Het klikteSharon: “Na een eerste gesprek met Angelique van Ocaro, maakte ik een toets en had vervolgens nog een gesprek bij PGGM met Patrick Barends, manager van het contactcenter bij PGGM erbij. Het klikte en ik kon bij PGGM het leerwerktraject gaan doen. Dat was superleuk!”Leuk en leerzaamSharon: “Ik kijk terug op een leuk en leerzaam traject. Het was ook wel wennen; ik heb twee kinderen dus het was enorm plannen. Opeens krijg je weer huiswerk, naast het huishouden. De kinderen gingen naar de buitenschoolse opvang. Daar moest mijn jongste dochter –  destijds vier jaar – nog erg aan wennen. Nu loopt dat gelukkig goed.”Hoogtepunten“Ik zat in een klas met heel verschillende mensen,” aldus Sharon,” Jong, oud, verschillende achtergronden, dat maakte het heel divers. Een hoogtepunt? Er zijn verschillende: het behalen van mijn diploma natuurlijk en de tienen die ik kreeg voor Engels. Ook vond ik het maken van het onderzoek – in mijn geval over het achterhalen van klantsignalen waar je iets mee kan - een uitdaging en heel leuk.”
“Wat ook een hoogtepunt was, is dat een van de klanten die ik heb geholpen nog een mail heeft gestuurd waarin hij zijn dankbaarheid uitte voor de goede service. Daarbij benoemde hij mij in het bijzonder, daar was ik heel blij mee.”
Reflectie en coaching“Het gaat heel goed. Ik vind het ’t allerleukst als ik iemand – die nog helemaal niets weet over pensioenen – kan uitleggen hoe het werkt en dat ze dan blij en opgelucht reageren. Het is werk waarin je blijft leren. De laatste tijd zie ik bijvoorbeeld dat mijn gesprekken weer wat langer duren. Daar mag ik nu weer beter op letten. Soms vraag ik om wat begeleiding bij dit soort ontwikkelingen en dat werkt heel fijn.”Doel behaald“Het was mijn doel om hier te mogen blijven na dit jaar, maar je weet natuurlijk niet of dat ook kan. Ik ben het gesprek aangegaan tegen het einde van het traject en het kon! Inmiddels werk ik hier, gedetacheerd via Ocaro, met veel plezier.”
Over de schrijver