15 werkzoekenden starten werk- en leerwerktraject bij Publiekszaken van de gemeente Utrecht
02 maart 2016 

15 werkzoekenden starten werk- en leerwerktraject bij Publiekszaken van de gemeente Utrecht

12789907_1100461270031608_946195454_oEen groep van 15 mensen die langere tijd op zoek zijn naar werk, krijgt per woensdag 2 maart 2016 een werkervaringsplaats bij Publiekszaken van  de gemeente Utrecht. Zij worden opgeleid en ingewerkt bij het Klantcontactcentrum (KCC) en Burgerzaken. Ze volgen daarnaast de erkende MBO3-opleiding Waardevol Klantcontact van Ocaro. Met een jaar werkervaring én een MBO3-diploma op zak wil de gemeente Utrecht bijdragen aan hernieuwde kansen op de arbeidsmarkt voor de deelnemers aan het traject.
“ Ik zie dit als een laatste kans toch nog een diploma te halen….” “Eindelijk heb ik weer een uitdaging in mijn leven….”- aldus enkele deelnemers aan het traject
De gemeente Utrecht spreekt in haar nota “Utrecht werkt aan werk” de ambitie uit om in 2018 de stad en regio te zijn met de laagste werkloosheid in Nederland. De gemeente werkt daarvoor onder andere nauw samen met onderwijspartners. (…) Goed onderwijs is immers een drijvende kracht achter een bloeiende economie. Iedereen in Utrecht heeft kans op een diploma en startkwalificatie, op alle niveaus. Utrecht is een stad waar jongeren kunnen leren én werken. Ook in 2018 zijn er mensen die het (even) niet zelf redden. Deze mensen bieden we een steuntje, zodat wie dat kan, ook snel weer op eigen kracht verder kan. (…) bron: uitwerkingsnota Participatie en inkomen. Utrecht werkt aan werk “Samen aan de slag”
Over de schrijver