Een kijkje in de coachkeuken van Ellen en Simone.
21 november 2022 

Een kijkje in de coachkeuken van Ellen en Simone.

De gemeente de Fryske Marren zet in op coaching.

 

In 2021 zijn Simone en Ellen bij ons gestart met de leergang Waardevol coachen. Mét resultaat: beiden hebben het diploma Waardevol coachen in ontvangst mogen nemen.  Zij willen graag hun ervaring met jullie delen!


Lees hieronder het verhaal van Simone en Ellen:

 

'Het Klantcentrum van de gemeente De Fryske Marren heeft meegedaan aan een opinieonderzoek, waarbij het doel was om de kwaliteit van de dienstverlening te meten. Hier hebben we goed gescoord, waardoor we landelijk in de top 3 zijn beland. Voor de verbeterpunten binnen het Klantcentrum hebben wij ingezet op coaching binnen het team. Dat is de reden waarom wij de leergang Waardevol Coachen bij Ocaro zijn gaan volgen. 

 

We waren natuurlijk benieuwd wat we van het vak coachen konden verwachten en zijn er blanco ingestapt. Na een aantal bijeenkomsten werden we alsmaar positiever over het vakgebied coachen. Dat smaakt naar meer!

 

Kom uit je hoofd, ga naar je gevoel!

 

Tijdens het coachen hebben wij veel geleerd. Een mooi voorbeeld wat op ons netvlies staat: ‘Sta niet klaar met een pasklaar antwoord voor jouw coachee’. Ondersteun de medewerker zodat hij/zij zich verder kan ontwikkelen in zijn of haar verbeterpunten en groei. Het stellen van de juiste vragen, het inbouwen van rustmomenten en de coachee verder helpen in de ontwikkeling: dat maakt coachen leuk! Mijn gouden regel is dan ook: Kom uit je hoofd, ga naar je gevoel! 

 

Hoe de leergang Waardevol coachen ons hielp.

 

Ik zou de leergang aan iedere (beginnende) coach aanraden. Je krijgt tijdens de trainingen ontzettend veel nieuwe tools en technieken aangereikt die je op een leuke manier kunt toepassen in jouw eigen coachproces. Tijdens de trainingen oefen je regelmatig met andere deelnemers waardoor je ook geïnspireerd wordt. De samenwerking met de andere deelnemers is erg leuk, je hebt namelijk hetzelfde doel voor ogen!'

 

Overweeg je om de leergang te volgen? Twijfel niet langer!

 

Ellen en Simone

Gemeente de Fryske Marren

 

PS: Je kan je weer inschrijven voor het nieuwe jaar 😊 Module 1 start op 11 januari en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. 

 gemeente de Fryske Marren coaching

Over de schrijver