Waarom is Ocaro oranje?

Met Koningsdag in het vooruitzicht begint Nederland feestelijk oranje te kleuren. Petjes, shirts, vlaggen, decoraties en sommigen gaan gekleed in een compleet oranje pak. Ik ben benieuwd of jij jezelf ook nog een oranje accent geeft op de 27e!

 

Maar wat heeft Ocaro eigenlijk met deze kleur? Waarom past deze kleur bij ons?

 

Bij de start van Ocaro – 20 jaar geleden - hebben we voor oranje gekozen. Het is een kleur die vaak geassocieerd wordt met enthousiasme en creativiteit. Om een succes te maken van íeder contact moment, brengen we veel enthousiasme mee in onze samenwerkingen. Creativiteit komt tot uitdrukking in onze trainingen en werkvormen zodat iedereen optimaal leert en ervaart. Oranje is ook een warme kleur die past bij onze persoonlijke aanpak. Altijd vanuit - en met de menselijke maat. Na 20 jaar is dit alleen maar relevanter geworden.

 

Bij de kleur oranje kun je ook aan fruit denken. Waar denk jij als eerste aan? Bij mij is dat direct de sinaasappel. Mijn lieve schoonouders, helaas allebei overleden, hebben in hun Portugese tuin een sinaasappelboom geplant. Van deze boom mag ik nog steeds genieten. Eerst verschijnen er groene sinaasappels en bij het rijpen ontstaat die typerende oranje kleur.

 

Een parallel kun je trekken met leren, coachen en oefenen in klantcontact. Soms gaat het leerproces snel en soms vraagt het iets meer tijd, vergelijkbaar met het rijpen van de sinaasappels. Maar je weet waar je naar toe wilt groeien: die oranje kleur.

 

Stel je eens voor: we realiseren meer oranje in álle klantcontacten. Vanuit enthousiasme, creativiteit en met warmte. Ik weet zeker dat ook jullie organisatie dan nog meer oranje kleurt en onze maatschappij een beetje mooier wordt.

 

Ik wens je een gezellige Koningsdag!

 Warme groet, Carolien

Over de schrijver